maandag 25 oktober 2010

Julia

De afgelopen paar keren heb ik wel geschreven over alle visite, maar onze jongste aanwinst is toch zeker een apart bericht waard. Bijna 4 maanden is ze nu en al een heel mensje. Julia is een goedlachse, tevreden baby die het hele gezin om haar kleine vingertjes windt. Zelfs Jesper is helemaal gek op zijn zusje en praat op zo'n kindertoontje tegen haar. Hij kan haar ook ontzettend plagen, tot huilens toe. En dan kan zij echt een heel zielig gezicht trekken! Dat wordt nog leuk later...


Afgelopen zondag hebben we haar voor het eerst 'vast' voedsel gegeven: Rijstepap en dat ging best goed! Ze vond het lekker, maar kon uiteraard nog niet met de lepel onderweg, waardoor 3/4 van de pap weer uit haar mond liep. Het was echt "dweilen met de kraan open." Martijn heeft het even (?) gefilmd:



In vogelvlucht een overzicht van de afgelopen maanden

1 juli 2010
Om 10.03 uur geboren in Oakville-Trafalgar Memorial Hospital onder begeleiding van 2 (3) verloskundigen.
Gewicht: 3250 gram
Lengte: 52 cm

4 juli 2010
Controle thuis door verloskundige en Julia kreeg de hielprik. Brullen natuurlijk, maar waarschijnlijk was het een traumatischer ervaring voor Jesper; hij vond het gehuil van Julia zó erg dat hij zich met zijn grote Nijn in de badkamer had opgesloten!
Gewicht: 3061 gram

26 juli 2010
Controle in de praktijk en dit keer ook de gehoortest... Geslaagd!
Gewicht: 3950 gram, flink aangekomen dus ...

Ca. 4 weken oud
Julia's eerste lachje was voor papa! En we hoeven er 's nachts ook haast nooit meer uit. Jippie!

26 augustus 2010
Eindcontrole door de verloskundige. Of ik nog een derde wil, vraagt Kathryn. Nou... daar moet ik toch even niet aan denken (en misschien wel nooit niet) Maar, als het zover is, dan ben ik welkom in de praktijk hoor! "You're a good birther", zei Kathryn. Ze was er de eerste keer zeker niet bij, haha!
Gewicht: 4620 gram
Lengte: 58 cm
Hoofdomtrek: 38 cm
Vanaf nu wordt Julia's ontwikkeling gevolgd door onze huisarts. Een consultatiebureau kennen ze hier niet, vandaar.

8 september 2010
Vandaag om 9.40 hadden we een afspraak met Dr. Bector, de huisarts, voor Julia's 2 maanden-check-up + eerste inenting. Dr. Bector lijkt naar dezelfde dingen te kijken en vragen als het consternatiebureau en wegen/meten wordt ook hier vooraf door de assistente gedaan. Zij doet echter ook de inenting! Het inentingsschema komt aardig overeen met dat van Nederland; Julia heeft nu de cocktailprik gehad.
Gewicht: 5200 gram
Lengte: 59 cm

10 september 2010
We hebben de laatste/avondfles laten vervallen, omdat we (lees: Martijn) Julia daar steeds voor moesten wakker maken. Tot onze verrassing slaapt ze nu gewoon door -van ca. 8 pm tot 7 am!!! Overdag wil Julia overal bij zijn en doet ze voornamelijk wat hazenslaapjes. Als ze al een uur aan een stuk slaapt is het veel.

4 oktober 2010
We hebben weer draaidienst! Vanaf vandaag kunnen we Julia niet meer 'even' op haar gymkleed neerleggen; ze draait zich bijna direct op haar buik en begint een paar minuten later uiteraard hard te huilen omdat ze niet meer terug kan.

24 oktober 2010
Eerste keer vast voedsel (zie boven).

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo lieve allemaal,

Nou jullie hebben echt een hele mooi goedlachse dochter. Ze is echt een schatje geloof graag dat haar broer trots op haar is.
Jullie kunnen echt trots zijn op jullie mooie kinderen.
Dikke knuffel en veel liefs,
Jan en Marcella

Elke zei

Ik had het geluk Julia al live te kunnen bewonderen, en het is een prachtige meid met veel interesse in haar omgeving!
En wat heerlijk dat ze zo lang slaapt!
Jesper is dus echt een grote broer: beschermend en liefhebbend, met af en toe eens wat geplaag. En je weet: plagen is uit liefde!

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Wat een lekker grietje is het en wat lijkt ze op haar vader, zelfs Fred zegt het! Leuk ook om Jesper op de achtergrond in half Nederlands, half Engels te horen praten. Die is net als jullie helemaal thuis in Canada.
Wat een bofkonten zijn jullie trouwens, dat Julia met haar bijna 4 maanden al lekker doorslaapt. Die luxe hebben wij niet gekend.
Blijf lekker genieten!
Groetjes van,
Annemiek, Fred, Brian en Liora

PS. dit is poging nummer 2