zondag 24 oktober 2010

Van vallende blaadjes en rondvliegende euro's

Het is herfst. De zomer is bijna ongemerkt aan mij voorbijgegaan; door de hitte en hoge luchtvochtigheid hebben Julia en ik de maanden juli en augustus grotendeels binnen doorgebracht. Maar na onze strandvakantie aan Lake Huron (zie vorige post) is de temperatuur flink gekelderd en is het een stuk aangenamer buiten. Overdag is het veelal lekker warm, maar 's nachts is een ander verhaal: Martijn heeft al een keer bevroren ruiten gehad! Voordeel van de grote temperatuur verschillen is dat we dit jaar een heel mooie (maar korte) Indian Summer hebben. En dat is natuurlijk leuk voor onze gasten.


23-29 September: Kraamvisite Michael, Sonja & Sibel
Toevallig!
Sibel is nu 1 jaar en 4 maanden. Wij hebben haar vorig jaar september voor het laatst gezien en toen was zij nog maar 3 maanden. Wat een leuk kind! Groot, maar leuk! Aangezien ze maar 6 dagen blijven zijn ze niet al te veel weg geweest. Vaak genoeg echter om de koffers te vullen met nieuwe kleding (en andere dan in Nederland), een bezoekje aan de Toronto Zoo te brengen, te wandelen in 16 Mile Creek en een boksgala en wedstrijd van de Blue Jays bij te wonen. Maar het is vooral heel bijzonder om elkaars kind(eren) dag en nacht mee te kunnen maken.




Michael, Sonja en Sibel zaten nog niet in het vliegtuig voor de terugvlucht of de logeerkamer was alweer klaar voor de volgende lichting. Gelukkig hadden we het huis nog een week voor onszelf voor de laatste visite kwam. Niet dat we last van ze hebben, maar als je mensen in huis hebt, doe je toch veel minder aan het huishouden (niet zo gezellig toch?). Dus een beetje achterstallig schoonmaakwerk verricht, even gezond(er) gegeten, want ook dat schiet er dan wel eens bij in, en wij waren er weer klaar voor.

9-20 Oktober: Bezoek Mark, Nicole & Jochem
Mark, Nicole en Jochem landden bijna een uur vroeger dan gepland, dus dat was nog even crisis hier 's ochtends. Maar we hadden ons niet hoeven haasten, want ze kwamen als allerlaatsten door de douane. De reden? Een van hun koffers was nogal beschadigd van de band gekomen en dus moesten ze een voucher voor reparatie (zeg maar: vervanging) krijgen. Eenmaal bij ons thuis hadden Jesper en Jochem maar 10 minuutjes nodig om (weer) aan elkaar te wennen en daarna waren ze onafscheidelijk. Een paar benamingen voor het tweespan: Jut & Jul, Beavis & Buthead, Statler & Waldorf (muppets), dit afhankelijk van hun gedrag/stemming!

We begonnen met een feestelijk weekend. Zondag was het Mark's verjaardag en als verrassing hadden we een vliegles voor hem geregeld op Burlington Air Park. Vlieglessen zijn hier velen malen goedkoper dan in Nederland en ik geloof dat Mark bijna een sabbatical van een paar maanden zou nemen om hier zijn brevet te halen. Na een geslaagde vlucht zijn we appels gaan plukken op Chudleigh's Farm. Na de Red~en Golden Delicious hebben ze nog wat gerold tussen de pompoenen, gespeeld in de speeltuin en om de dag af te sluiten zijn we uit eten gegaan bij Turtle Jacks.

Maandag was het onze 6e trouwdag èn Thanksgiving en dus moest er weer een vogel in de oven. Helaas was de, met de versgeplukte appels bereide, apple crisp niet helemaal gelukt, maar dan is er altijd nog Pumpkin Pie als toetje!

Met zijn drietjes zijn ze een dagje naar Niagara en twee dagen naar Toronto geweest. Bij terugkomst is er (nog meer) gewinkeld en ook vooral veel van het mooie weer en de herfstkleuren genoten: 16 mile Creek, Fall Festival in Kelso Conservation Area, Harvest Festival op Springridge Farm en de bescheiden, maar o zo mooie watervallen in Spencer Gorge Conservation Area. Wat wij al lang weten, maar wat onze gasten ondertussen ook beseffen is dat je echt niet naar het westen van Canada op vakantie hoeft te gaan om mooie natuur te zien! Als er nu nog eens iemand in de winter durft te komen ...

En om nog even in Thanksgiving-stemming te blijven: Iedereen die hier op kraamvisite is gekomen willen wij nog een keer ontzettend bedanken. Wij boffen toch maar met familie en vrienden die het er voor over hebben om (voor een tweede of vierde keer) de reis naar ons in Canada te maken!

Met al die visite over de vloer zijn er weer aardig wat foto's gemaakt. Ik heb ze vandaag voor het eerst met de Mac naar flickr gedownload en dat is in een woord I-DE-AAL!!! Een paar honderd foto's staat nu echt met een muisklik op flickr, niks geen laptop die uren staat te stampen. Ik moet nog wel een beetje schrappen; nu is het nog een overdaad aan pompoenen!

Geen opmerkingen: