donderdag 30 september 2010

Summer Break II

Met het schaamrood op de kaken typ ik deze titel; het nieuwe schooljaar is alweer een maand onderweg en tot nu toe heb ik gewoon geen tijd en/of inspiratie gehad iets op ons blog te schrijven. Druk, druk, druk ... zo is de afgelopen tijd het best te omschrijven. En dat komt niet (alleen) door alle kraamvisite die we hebben mogen verwelkomen; 2 kinderen overdag bezig houden vergt ook aardig wat tijd. Ja, twee, je leest het goed. Natuurlijk hebben we ontzettende mazzel dat Julia sinds 6 weken de hele avond en nacht door slaapt (!), maar dat betekent wel dat ze overdag heel veel wakker is en geëntertaind moet worden.

Ondertussen krijg ik van alle kanten de vraag of er nog eens iets op het blog komt -en of er nog nieuwe foto's zijn. Ja, ik kan toch echt maar 1 ding tegelijk, en zolang ik amper tijd heb om mijn teennagels te lakken ... Maar als dan zelfs Martijn gaat dreigen zelf maar iets neer te pennen, moet ik toch mijn prioriteiten veranderen! (Inderdaad, ik zit hier met kale nagels, al is ondertussen wel de oude, beschadigde lak eraf!)


Goed. Hieronder volgen de high lights van Augustus en de eerste weken van September 2010 ten huize Diependaal:

5 Augustus: Stanga Pig Out
Tijdens het eerste seizoen Indoor Soccer 2009 leerden we Tyler en mama Anita kennen. Zij vertelde dat zij elke zomer een Pig Roast organiseren bij hen thuis en daarvoor iedereen uitnodigen. Na al die maanden was zij ons niet vergeten en dus smulden wij op 5 augustus van een overheerlijk varkentje. Het beste varkensvlees dat ik ooit heb gegeten! Nu blijkt dat haar man altijd aan wedstrijden heeft meegedaan. Mochten wij hier volgend jaar nog steeds wonen, dan houden wij ons aanbevolen!




13 Augustus: Rogers Cup

Pavan had zich net als vorig jaar aangemeld als vrijwilliger bij de Rogers Cup -en was dit keer zelfs geselecteerd- en had daardoor vrijkaarten gekregen voor een paar wedstrijden. Martijn is samen met Yma naar Murray vs. Nalbandian en Nadal vs. [een Duitser] geweest. O ja, en na afloop nog een stukje dubbelspel gekeken waarbij een Indier, Bhupat, meespeelde.

21 Augustus: Parcs Canada Discovery Centre
In een VVV folder van Hamilton vonden we dit bezoekerscentrum van Parcs Canada. Leuk voor een halve dagbesteding en geweldig voor kinderen. Jammer genoeg kwamen we er achter dat ze wegens geldgebrek een week later de deuren zouden sluiten. We hebben Jesper er laten kennis maken met een (opgezette) Zwarte Beer, hopelijk is hij dan niet meer zo bang dat ze 's nachts bij ons in huis komen! Juliaatje vond het er ook leuk; zij had vanuit de wagen goed zicht op de diverse dieren die aan het plafond hingen.

26 Augustus - 12 September: Bezoek Angela en Siger
Tante Angela kwam met een koffer vol cadeautjes! Die waren er nog maar koud uit, of de koffer was alweer gevuld met nieuwe kleding. Het is maar goed dat er bij het strand geen Tommy Outlet zat, anders hadden ze vast geen straal zon gezien!

Ipperwash Beach aan Lake Huron was heerlijk: Als je gewend bent het strand op fietsafstand te hebben, dan is twee uur rijden wel even slikken en dan nog zit je 'maar' aan een meer. Maar we hadden er een ruim huis echt aan het strand, vanaf het terras liepen we het zand op, helemaal geweldig! De hele dag bodyboarden, zandkastelen bouwen, relaxen en dan 's avonds marshmellows roosteren in onze eigen fire pit. Wat wil je nog meer? Ja, airco misschien, want het was er de eerste dagen echt vies warm! Julia heeft ook met haar voetjes in het water gezeten, maar was daarvan niet echt onder de indruk.

We hebben nog een uitstapje gemaakt naar 'badplaats' Grand Bend en zijn wezen kanoën in Pinery Park. Dat wil zeggen: iedereen behalve Julia en ik, wij bleven "sitting on the dock of the bay" tot de avonturiers terug kwamen.

4 September: Uilenpost
Het laatste weekend van de Harry Potter Exhibition in het Science Centre hebben we nog even meegepakt. Ik heb alle boeken gelezen en alle films (tot nu toe) gezien, dus vond het wel leuk echte rekwisieten, kleding etc. uit de film te zien. Dat vond de rest van het gezelschap gelukkig ook, want we moesten er wel apart voor betalen. In de giftshop wilde ik eigenlijk een toverstaf kopen voor Jesper, maar die waren helemaal uitverkocht. Dan maar een leuk shirtje met de tekst "Muggle" er op voor mezelf!


Vandaag kwam Julia's Canadese paspoort binnen. Dat is toch wel een heel apart gevoel hoor! Voor we het kunnen gebruiken moeten we er eerst een emergency contact in schrijven. Voor het geval ze alleen reist en er overkomt haar iets... Over een tijdje krijgt ze ook een Nederlands paspoort, maar dat vergt even iets meer moeite (en geld: Het Canadese paspoort kost maar $22). Eerst moeten we haar geboorteakte laten legaliseren in Ottawa, dan kunnen we naar het consulaat.

5 September: Jesper 5 jaar

Hoera! 5 jaar alweer en we hebben het overleefd zonder al te veel drama en trauma. Tot vandaag dan... Omdat het 's ochtends zulk lekker weer was hielden we zijn feestje in een nabijgelegen speeltuin. Helaas sloeg het weer om en dus hadden we even later rondvliegende papieren bordjes -met pizza en later taart erop.




Maar het kan nog leuker: Jesper's vriendin werd geraakt door een schommel, Dylan gestoken door een wesp en Jesper zelf eindigde op de Spoedeisende Hulp met een snee boven zijn oog. Twee hechtingen later (het was gelukkig niet ernstig!) was alle leed geleden en de dag voorbij. Toch hadden alle kinderen het naar hun zin gehad en was Jesper gruwelijk verwend.



6 September: Stenen soldaatjes op Labourday

Het ROM (Royal Ontario Museum) stond al tijden op ons verlanglijstje, maar het kwam er maar niet van. Nu is er sinds kort een tijdelijke tentoonstelling: The Warrior Emperor and China's Terracotta Army. Niet het hele leger, maar een stuk of 10 figuren waren tentoongesteld, anders werden de transportkosten te hoog denk ik! Bijzonder om te zien, al heb ik wel een gids van de tentoonstelling gekocht om thuis nog eens te kunnen doorlezen wat ik daar heb gemist: We zijn er redelijk snel doorheen gelopen, want voor Jesper was het niet al te interessant, hij vond de dinosauriërs en vleermuizen die we later bekeken veel leuker!

9 September: Springridge Farm
Nog nooit heb ik zoveel geld uitgegeven op een kinderboerderij. Maar ja, bij Springridge hebben ze ook zo'n leuk winkeltje met interieurdecoratie! Angela, Siger en Jesper hebben zich goed uitgeleefd tussen al het stro en de nieuwe glijbaan was ook een succes!

Ziet er leuk uit hè! Ik moet hem de volgende keer dat we hier zijn ook maar eens proberen.


11 september: Bizons en waterslangen

Vanavond vertrekt Martijn naar Zwitserland voor de laatste twee modules van zijn HIPO-training, dus het is de laatste dag met zijn allen. Al lezend in de plaatselijke krant had Siger 'iets over bizons' gezien, dus reden we naar Mountsberg. Daar aangekomen mistten we net de wagon ride naar de Bizons, maar het was niet al te ver lopen. Helaas bleek dat de bizons wel erg ver in de wei stonden - vandaar de begeleide rit dus. Wij weer terug en een plekje op de volgende kar geboekt. Voor Julia was het tijd voor haar flesje, dus moeder en kind bleven achter in het zonnetje (vervelend!)

Mountsberg heeft nog meer te bieden dan bizons (Maple Syrup Festival in maart, Christmas Town in december, zie blog),dus we maakten nog een rondje langs de paarden, geiten (Jesper durft de geitjes eindelijk uit zijn hand te laten eten!) en het meer, waar Siger een heuse waterslang ontdekte.

12 September: Laatste dag Angela en Siger
De koffer zat nog niet helemaal vol, dus hup alle kinders in de auto en op naar Square One, waar gisteren een filiaal van Victoria's Secret was geopend. We hebben ons even ondergedompeld in deze suikerzoete roze-zwarte winkel tot Jesper wel erg vervelend en ik gillend gek werd omdat ik met de wandelwagen steeds klem zat. Even later kwam Angela met een mega-grote roze VS strandtas naar buiten. En erin? 6 slipjes! Op de tas na pastte het dus nog makkelijk in de koffer... 's Avonds afscheid genomen van mijn zusje (snik) en ja, toen stond ik er toch echt even helemaal alleen voor met twee kinderen.

Uiteraard staat er een berg foto's op flickr. Kun je ze niet bekijken? Stuur ons dan een berichtje om de toegang te regelen.

NB. Heb ik er al met al toch nog 4 dagen over gedaan om dit stuk te schrijven!

Geen opmerkingen: