zondag 8 augustus 2010

Summer Break I

De afgelopen 5 weken zijn echt voorbij gevlogen, want zo'n kleintje houd je toch weer aardig bezig! Maar behalve een overzicht geven van het aantal pakken luiers, doekjes, poedermelk en wasmiddel die er doorheen zijn gegaan hebben we ook nog wel iets anders te melden!

3 juli: Falkland Crescent Street Party
Martijn en Jesper hebben zich de hele middag geamuseerd met allerlei spelletjes, de bezoekende brandweer en het eten van suikerspinnen (jakkes!). Vanwege de hitte hebben Julia en ik dat aan ons voorbij laten gaan, maar we zijn later wel naar de BBQ geweest. Dat korte stukje lopen naar de andere kant van de straat was vermoeiender dan ik had gedacht, dus ik was blij dat Martijn een stoeltje voor mij had meegenomen. We trokken veel bekijks, want de geboorte van Julia op Canada Day was (mede door sociaal netwerk-site Facebook) niet onopgemerkt gebleven en iedereen wilde de nieuwste bewoner van Falkland Crescent wel even bewonderen.




17 juli: Gala OSC en verjaardagsfeestje Wes

Maar daarover had Martijn geblogd in de vorige post.

19-23 juli: Summer Camp YMCA
In Nederland hadden we dit waarschijnlijk niet gedaan*, maar hier is het heel gewoon: Kinderen vanaf 4 jaar kunnen deelnemen aan de zgn. day camps, vergelijk het met het vroegere Vakantiebos van Don Bosco, alleen kun je hier kiezen uit verschillende thema's. Toen we hoorden dat Jesper's vriendjes Aidan en Dylan 'op kamp' zouden gaan, besloten we hem ook in te schrijven. En dus stapte hij elke ochtend om 8.45 uur, met zijn zware rugzak op zijn rug, de gele schoolbus in (dat alleen vond hij natuurlijk al geweldig). 's Middags om 4.15 uur konden we hem vies en gierend van het lachen weer ophalen.

Jesper's kamp - Sneaker Camp heette het, om ons onduidelijk redenen- vond plaats in Bronte Creek Provincial Park; op een bezoekje aan de Play Barn na waren ze dus voornamelijk buiten en konden daar ook in het buitenbad zwemmen. Alleen jammer dat de Canadezen zulke schijterds zijn wat het weer betreft, want als er alleen maar regen voorspeld was, gingen ze het water niet in. Nat is nat zou je als nuchtere Hollander denken en die voorspellingen kloppen hier al net zo vaak als in Nederland. Er waren dan ook aardig wat pissige ouders als bij het ophalen bleek als ze (weer) niet waren wezen zwemmen. Maar goed, Jesper heeft het ontzettend naar zijn zin gehad!

* Het is ook veel beter geregeld: Hier kan bijvoorbeeld echt niet iedereen jouw kind ophalen. Alleen met een op naam gesteld pasje dat je aan de begeleiders moet geven, krijg je je kind mee.



22 juli - 4 augustus: Bezoek Cees & Eef

De eerste kraamvisite uit Nederland is gearriveerd. Opa en oma komen hun derde kleinkind bewonderen. Julia vond het blijkbaar ook wel interessant, want sliep ze voorheen bijna de hele dag door, nu was ze klaarwakker, zodat opa en oma haar ongegeneerd konden oppakken en knuffelen. En wij? Wij hebben heerlijk geslapen die eerste nacht.










Behalve Julia elke keer bij het kleinste kikje op te pakken, hebben Cees & Eef ook nog wel iets anders gedaan. Cees, Martijn en Jesper zijn 1 nachtje wezen kamperen in Bronte Park (ja die van het Summer camp). Jesper's eerste ervaring met kamperen, dus daarom koos Martijn voor dit park, 10 minuutjes van huis, voor het geval dat... Maar alles is goed gegaan; de geleende tent stond snel (en is ook blijven staan), ze hebben de boel niet in de fik gestoken en Jesper is niet misselijk geworden van zijn marshmellow-maaltijd. De volgende dag zijn we daar met zijn allen naar het buitenbad geweest, want de park-pas was nog geldig en je betaalt per auto.

Met zijn vieren zijn ze naar Niagara geweest om de watervallen ook eens zonder kou, regen en ijs te zien. De Maid of the Mist was een succes, al wilde Jesper uiteraard zijn poncho niet aan en dat is niet zo'n slimme zet als je op het bovendek staat! En laten we niet vergeten dat ze met zijn vieren het Sky Wheel zijn ingeweest: Eef had zonder erbij na te denken 4 kaartjes gekocht en moest er dus ook aan geloven, hup het reuzenrad in en van het uitzicht genieten!!!


Er stonden 3 sportwedstrijden op het programma: Cees en Martijn zijn naar de Argonauts (football) geweest, een middagje Blue Jays stond ook op het programma en dan was er nog Jesper's Blastball Gala dag. Deze laatste is helaas letterlijk in het water gevallen. Echt op het laatste moment begon het te hozen en werd de wedstrijd afgelast. Jesper kon nog wel in het clubhuis zijn trofee ophalen, maar nadat hij de giga beker op de prijzentafel had zien staan, was hij helemaal niet blij met zijn bescheiden trofeetje.

Voor opa hebben we nog wat klusjes in en om het huis verzonnen en verder zijn ze lekker met Jesper bezig geweest: Spelletjes doen, naar het splash pad, de kapper, Starbucks, het park en nog eens naar het splash pad.

De foto's staan op flickr!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo allemaal,

Nou zo te zien en te lezen gaat het heel goed bij jullie. Ben inmiddels ook bij gepraat door Cees en Eef.Ik zou zeggen geniet met z'n alle en pas goed op je zelf.
Heel veel liefs en een dikke knuffel,

Jan en Marcella

Elke zei

Ten huize Diependaal vervelen ze zich duidelijk niet.
Geniet nog van die laatste vakantieweekjes!