zondag 17 mei 2009

Jesper's baptism

Dit regelen we zelf wel even!

Het is gebeurd, Jesper is gedoopt! We hadden de kerk voor onszelf, aangezien er geen andere kinderen op dat tijdstip werden gedoopt. Gelukkig hadden we nog wat vrienden uitgenodigd voor de nodige morele steun, zodat we ons niet volledig verloren voelden in de kerk èn natuurlijk waren opa en oma - vanaf vandaag ook officieel peetoom en peettante- aanwezig.

Terwijl Father Mark en Brad (stagiair van het seminarie) nog wat voorbereidingen troffen, mochten wij alvast naar binnen en tegen de kinderen werd nadrukkelijk gezegd dat ze best bij het doopvond mochten kijken en aan het water mochten voelen. Als voorbeeld heeft hij (Father Mark) zelfs even snel Frederike's aapje 'gedoopt'. Uiteraard waren ze toen nog verlegen, maar toen Father Mark een paar minuten later terugkwam, zag hij aan de watersporen (en rennende kinderen door zijn kerk) dat die fase voorbij was.

Het was een leuke plechtigheid waarbij de kinderen erg werden betrokken. Aan het begin kwam Father Mark met een soort houten bal aan die open kon en blijkbaar zat daar een hele voorstelling in, want hij vertelde Jesper, Ann-Kathrin en Frederike dat God hen omarmt etc. Wij konden het niet goed zien, maar ik stel me zo voor dat er een soort mini-kerststal in zat. Tot dusver ging alles best goed.

Daarna werd de groep naar de achterkant van de kerk verplaatst, naar het doopvond. Zelfs met opstapje kon Jesper net niet goed boven het water hangen, dus Martijn heeft hem opgetild. Zoals het hoort heeft Jesper even tegen gesputterd, maar het is gelukt. Al moet ik zeggen dat Martijn meer water over zich heen heeft gekregen dan de bedoeling was en ik moest hem dan ook snel van Jesper afdrogen. Ann-Kathrin mocht helpen met de zalving en daarna gingen we weer naar de voorkant, naar de Paaskaars.

Dat vond Jesper dan weer wel leuk, het aansteken van de doopkaars en hij mocht hem ook nog zelf vasthouden ... Hmmm, ik heb Jesper nog nooit met vuur laten spelen, maar goed, hij (meneer pastoor) weet vast wel wat 'ie doet; hij durfde zelfs op zijn knieën bij Jesper te gaan zitten, ik zag zijn armhaar al verschroeien ...

Toen alles afgelopen was was er nog tijd voor een statieportret met Father Mark en de kinderen zijn nogmaals de hele kerk doorgerend. Jesper heeft samen met Brad de Paaskaars gedoofd met een giga-kaarsendover en daarna namen de kinderen de benen naar de hal, waar ze al heel snel doorhadden dat het daar lekker galmt. Het is maar goed dat er verder niemand aanwezig was.

Het hele gezelschap is met ons mee naar huis gegaan en Jesper is flink verwend: Van opa en oma kreeg hij een kinderbijbel, van de Viehmanns een 'Playmobil Take-along Pirate Skull Rock', van de familie Wanningen een doos K'Nex, van Yma en Nancy een leuk kledingsetje en wij hadden de Playmobil Pirate Treasure Chest gekocht. Alle aanwezige mannen hebben zich daar een tijdje goed mee vermaakt, maar toen werd het toch tijd voor de inwendige mens. Na de zondvloed van afgelopen nacht en menig regenbui overdag, was het zonnetje dan eindelijk doorgebroken en kon de BBQ aan.

De foto's staan op flickr (we krijgen er binnenkort nog meer, met als het goed is De Doop erop)

4 opmerkingen:

Unknown zei

Hoi lieve mensen,
Gelukgewenst met de doop van Jesper en fijn dat z'n nieuwbakken peetoom en -tante heelhuids en gezond in Canada zijn gearriveerd.
Zondag 7 juni wordt Stijn gedoopt en na overleg met Susanne en Arthur geven Solange en ik een kijkbijbel als doopcadeau.
Ik wens jullie een hele fijne tijd, samen met (o)pa en (o)ma en doe ook hen de hartelijke groeten uit Zoetermeer.

Anoniem zei

Lieve Jesper,

Gefeliciteerd met je doopssl. Ja nu moet je natuurlijk een vroom mannentje worden he (hahahaha).
Nee hoor geniet van het leven en blijf nog maar even een beetje ondeugend hoor. Geef mamma, pappa. opa en oma maar een hele dikke knuffel en geniet er maar lekker van dat opa en oma er zijn.

Lieve schat een dikke knuffel van ons.

Jan en Marcella

Anoniem zei

Hoi luitjes,

Wat fijn dat de doop goed is verlopen. Het is toch wel wat anders dan vroeger.
Wij wensen jullie nog een hele fijne dagen met z'n allen in Canada. Geniet maar lekker van elkaar.

Groetjes voor jullie allemaal
Hans en Marian

Anoniem zei

итак: мне понравилось! а82ч