dinsdag 12 mei 2009

Doc vs AJ


1. Vorig jaar was A.J. Burnett de 2e pitcher van de Blue Jays. Na wat jaren met blessures gooide hij in de loop van het seizoen eindelijk goed en kwam tot 18 wins. Hij was gemixed geliefd omdat hij een beetje arrogant kan zijn. Aan het einde van het seizoen had hij een optie om zijn contract op te zeggen en transfervrij te vertrekken. Uiteindelijk koos hij voor de dollars van de Yankees, 82 mln in 5 jaar.

2. De Yankees zijn net als Ajax, veruit meeste prijzen in de kast, dubbele salarissen ten opzichte van concurrentie en al een aantal jaar niets gewonnen. Je bent een fan of je haat ze.

3. A-Rod (Alex Rodriguez, in Nederland vooral bekend afgelopen jaar als de scharrel van Madonna) is de best betaalde speler van de MLB en was niet erg geliefd hier in TO. Deze zomer kwam boven water dat hij een aantal jaar geleden doping heeft gebruikt. Toevallig speelt hij vanaf deze week weer mee na een lange blessure.

3. De Blue Jays hebben de salarissen met bijna 20 miljoen verlaagd naar 80 miljoen voor dit jaar (oa A.J.) om te bezuinigen. Er wordt dus niets verwacht van dit seizoen.

4. De American League East is de zwaarste in MLB; Yankee$, Boston Red Sox (winnaar world series 07), Tampa Bay Rays (finalist world series 08) en de kneusjes Baltimore en de Jays.

5. Tot ieders verrassing staan de Jays na 34 wedstrijden eerste in de MLB, al hebben ze nog niet tegen de Yankees, Boston en Tampa gespeeld (en dat doen ze nog 54 keer dit seizoen). En dat terwijl 5 van de mogelijke startende pitchers zijn geblesseerd, A.J. niet is vervangen, en er dus met veel jonkies wordt gespeeld.

6. Roy "Doc" Halladay is al jaren een van de beste pitchers van de MLB en onbetwist de nummer 1 van de Blue Jays en was jaren "mentor" voor A.J.

Vanavond stond de eerste Jays-Yankees van het jaar op de agenda. Stom toevallig kwamen de schema's zo uit dat A.J. en Doc beide zouden pitchen in deze wedstrijd. Genoeg reden voor Pavan en mijzelf om eens diep in de buidel te tasten en voor 12 dollar een plekje in de nose bleeders op te zoeken. Samen met 42.735 anderen hebben we een heerlijke wedstrijd gezien. Doc was weergaloos en mocht weer eens de hele wedstrijd blijven staan, A.J. en A-Rod werden verschrikkelijk uitgejouwd en de Jays wonnen verdiend 5-1. Als de Jays de komende week tegen Yankees, White Sox en Red Sox goed doorkomen kan het de 29e tegen de Red Sox wel eens een volle bak worden, de kaarten liggen al klaar.

Lange samenvatting en een korte

Geen opmerkingen: