maandag 6 april 2009

Opening Day 2009

Gistermiddag was het heerlijk weer: De zon scheen, dus hebben we de tuinset uit de kelder gehaald en viooltjes in de hangpotten geplant. Het is lente. En in de lente beginnen we hier weer met honkbal. Vandaag was de eerste wedstrijd van het seizoen en Pavan en ik wilden wel gaan kijken, eindelijk een keer Doc Halladay zien pitchen en waarschijnlijk het meeste publiek van het seizoen. Rond de lunch vonden we op craigslist mooie kaarten onder face value en dus gingen wij rond vijf uur van kantoor weg... door de sneeuw, hagel, storm en temperaturen onder nul... Gelukkig heeft het Rogers Centre een héééél groot dak.

Toen wij lekker onze pizza zaten te eten werden we gebeld door de jongen die ons 2 van zijn 4 kaarten wilde verkopen; hij was zelf genept en de kaarten bleken geblokkeerd (gestolen?) Hij kwam zelf niet naar binnen en er was dus ook niets om aan ons te verkopen. Toen maar een kwartiertje met de scalpers onderhandeld waarbij we de meest absurde bedragen hebben gehoord, totdat we mooie kaarten (rij 9 van veld, wel bijna in de Bull Pen) konden krijgen voor iets onder face value.

Samen met 48.000 anderen hebben we een heerlijke wedstrijd gezien waarin de Blue Jays de Detroit Tigers een lesje batten gaven. De sfeer was erg uitgelaten en het was wel duidelijk dat in deze hoek van het stadion ietsje meer bier wordt geconsumeerd dan in de VIP club waar we KN kaarten hebben. Er was heel veel interactie met de tegenstanders die in het verre veld stonden. En zowaar een unicum; de wedstrijd werd een paar minuten gestaakt.
De North Side fans van de Jays durfden zowaar een baseball en een paar papieren vliegtuigjes het veld op te gooien! Wat een boefjes! Uiteindelijk 12-5 gewonnen, hebben we er in ieder geval eentje in de pocket, want veel overwinningen worden niet verwacht dit jaar. Na afloop op de snelweg tussen alle gespinde wagens naar huis geschoven en heel aangekomen.
NB. Ik had veel bekijks en aanspraak met mijn Nederland-baseball shirt!

Geen opmerkingen: