zondag 5 april 2009

Ontario Science Centre

Een 'hair raising experience' was ons beloofd... laten we nu net dat onderdeel niet hebben gezien. Jammer, want Jesper à la Einstein leek me wel grappig! Toch hebben we een paar uur rond gelopen in het Ontario Science Centre. Het grootste deel van de tijd hebben we besteed in Kid Spark, waar Jesper zich heeft vermaakt met blokken, water -heel veel water- rook, vuur en muziek. De achterliggende gedachte van alle opzetjes en experimentjes heeft hij dan nog wel niet door, leuk was het zeker.

Hoe werkt een luchtballon?
Want ja, wat kan het hem nou schelen dat die luchtballon stijgt door de omhoog stijgende hete lucht. In Jesper's optiek is het gewoon: "Als ik op dat knopje druk, gaat die grote ballon naar boven, straks komt 'ie weer naar beneden en doe ik het nog een keer". Toch leggen we het principe uit, want wie weet wat hij er van onthoudt.

Wie weet er nog hoe sommige grote winkelketens vroeger het (wissel)geld veilig binnen het pand vervoerden? Juist ja, in die tubes door buizen, die bedoel ik. Zo'n systeem hadden ze hier ook staan, alleen moest je, om de tubes door de buizen te krijgen, op een groot kussen springen. Aangezien Jesper daarvoor te licht was (te weinig luchtverplaatsing), mochten papa en mama dat doen. Als die kassières dat vroeger nou hadden moeten doen, dan was winkelen een stuk leuker geweest!

In een andere hal kon je papier door heel hoge buizen laten blazen en het leukste: Dat kwam er aan de bovenkant weer uit, dus het regende papiertjes! Je kunt je voorstellen wat een ongelofelijke rotzooi het daar was. In de sporthal was niet zo heel veel te doen voor Jesper, maar de Bobslee-simulator was wel een succes. Alle andere zalen zijn we niet eens ingeweest; die waren niet geschikt voor kleine smurfen. We hebben nog even buiten op het voorplein gespeeld waar zomers veel waterpret moet zijn met een waterdoolhof en muziekfonteinen etc. Dat gaan we een volgende keer wel bekijken, want we gaan zeker een keer terug!

De foto's staan op flickr.

Geen opmerkingen: