maandag 16 februari 2009

Family Day at the Beach(es)

Met ondergetekende enigzins in de lappenmand, heeft Martijn een redelijk druk weekend achter de boeg: boodschappen doen, 2 x zwemmen met Jesper, 20 km lopen en met zijn allen nog geshopt -en geslaagd- voor een nieuw autostoeltje. Het is dus niet gek dat hij nu uitgeteld in bad ligt (nee, geen spelfout).


Vandaag was het Family Day én supermooi weer, dus nadat ik een handje pillen heb geslikt zijn we de auto ingestapt. De Beaches (leuke, dure wijk aan Lake Ontario ten oosten van downtown Toronto), organiseerde voor de tweede keer het Family Day Festival. Volgens de berichten was dat vorig jaar erg geslaagd dus dat gaf ons een goede reden eindelijk weer eens een ander stukje Toronto te 'verkennen'.

In Kew Gardens was een tijdelijke Petting Zoo neergezet, ernaast een Starbucks tent die warme chocolademelk verstrekte -geen onnodige luxe met deze temperaturen. Jesper moest even worden overtuigd dat dieren aaien toch echt leuker is dan het kijken naar voorbijrijdende trams, maar al snel liep hij met zijn ijshoorntje gevuld met voer tussen de kippen, geiten, schapen en zelfs een verdwaalde ezel. Er waren ook lama's aanwezig, waaronder één beroemde die blijkbaar ooit de Duchess of York heeft 'gezoend'. Hadden ze me dat nu maar eerder verteld...


Na een kort bezoekje aan de naastgelegen speeltuin zijn we slipin' and slidin' door het park naar het strand gelopen -of wat daar voor door moet gaan, want het is zeker geen Scheveningen. Maar voor Lake Ontario is het heel wat en gezien de omgeving denken we dat het zomers ook best leuk kan zijn; vandaag waren er in ieder geval heel wat mensen aan het uitwaaien!

1 opmerking:

Unknown zei

waren er ook nog bijna heengegaan, maar verkozen dit keer de natuur (Darlington PP, nabij Oshawa) voor de stad.