zaterdag 5 april 2008

Spring!


De lente is begonnen!

Terwijl Martijn boodschappen deed, hebben Jesper en ik heerlijk ontbeten in het zonnetje -op het nieuwe bankje op de veranda.



Daarna zijn we naar Crawford Lake gereden: ook een van de Halton parken, maar iets dichterbij huis dan Mountsberg. In dit park ligt het gelijknamige meer, helaas niet om in te zwemmen je mag er alleen naar kijken, al zat het nu nog aardig dichtgevroren.

Verder is er een uniek archeologisch complex: op de oorspronkelijke plek is een Iroquois (= indianenstam) dorp uit de 15e eeuw nagebouwd met o.a. twee longhouses. Het ene huis was van de Wolf-Clan en het andere van de Turtle-Clan. In zo'n huis woonde vroeger een hele familie.


Het was heel leuk om te zien en erg informatief, maar vooral bijzonder omdat wij een paar jaar geleden in Maleisië soortgelijke huizen hebben gezien die nog steeds in gebruik zijn.

Jesper vond de huizen een beetje eng; het was er donker en het rook er raar, dus hij ging heel snel weer naar buiten, en weer naar binnen, en weer naar buiten. Pas toen een aanwezige gids ging voordoen hoe ze vroeger een vuur maakten, bleef hij geïnteresseerd staan kijken.

Daarna heeft Martijn ons thuis afgegooid: Hij reed door naar Speers Road naar Barbeques Galore om onze Weber op te halen, yeah! Het gevaarte hebben we samen uit de auto getild (paste maar net in de kofferbak zeg!) en eenmaal in de achtertuin hebben we de laatste onderdelen er aan gemonteerd. Nu nog even de gebruiksaanwijzing doorlezen, wat vlees in huis halen en dan zijn we good to go!




1 opmerking:

Anoniem zei

Wauw! Jullie zien heel wat van de omgeving (en wij zo ook, handig;))

Wat enorm gevaarte zeg die bbq!
Wanneer gaan jullie m "dopen";)

Zie trouwens dat je dezelfde theelepeltjes hebt als wij; ze blijven leuk he.

Liefs Majel