maandag 27 december 2010

Het past er allemaal maar net onder

Oh, Denneboom!
Jesper's eerste reactie toen hij alle cadeaus onder de kerstboom zag liggen: "Waar zijn mijn drums?" Niet: "Jeetje, wat veel pakjes. Ik hoop wel dat Santa ook iets heeft overgelaten voor alle andere kinderen." En nadat hij 36 minuten later alles had uitgepakt, kwam het volgende commentaar: "Mama, waarom heb ik geen Chuggington trein gekregen?" (Chuggington is een nieuwe animatieserie en daarvan is nu een houten treinset te koop.) Ja, dat drumstel paste natuurlijk niet onder de boom en hij heeft toch al een keer een trein van Santa gekregen? Nou, die oude treinset moesten we dan maar gewoon verkopen, want hij wilde echt die van Chuggington...  Is het een kind van zijn moeder of niet?

Gelukkig is hij wel ontzettend blij met al zijn andere cadeaus. Ook kon hij heel enthousiast reageren toen die ene grote doos voor zijn zusje bleek te zijn. "Kijk mama, meissie krijgt een baby," zei hij toen Julia een Corolle baby pop kreeg.

vrijdag 24 december 2010

Blue Mountain - nog zo'n 'must see... and do'

Het grote voordeel van wonen in Ontario is dat je veel recreatie binnen handbereik hebt. Zo ligt er 90 minuten rijden van Toronto een ski-gebied: Blue Mountain. Wikipedia heeft dit erover te zeggen:
Uitzicht vanuit ons appartement
Blue Mountain is an alpine ski resort in Ontario, just northwest of Collingwood. It is situated on the Niagara Escarpment about 1 km from Nottawasaga Bay and is a major destination for skiers from southern Ontario. On average, Blue Mountain sells more than 750,000 lift tickets per year, making it the third-busiest ski resort in Canada, after Whistler-Blackcomb in British Columbia and Mont Tremblant in Quebec. It is one of the largest resorts in Ontario and has been extensively built out, featuring 34 runs, 13 chairlifts and 5 freestyle terrains. Majority-owned by Intrawest since 1999, the resort has recently undergone major renovations, including new high-speed lifts and a new "village" similar to those built at Tremblant and Whistler at its base. 
Geen van ons kan skiën, dus boekten we 5 nachten in het Mosaic op basis van een "Stay and Learn to ski" pakket. Gezellig met Harry, Tamara en Frederike, zodat de kids samen naar ski camp konden. Het was een last-minute beslissing dus rende ik de week voor vertrek van hot naar her om voor Jesper toch maar een winterjas erbij te kopen (eentje waarbij hij niet op een Michelin-mannetje lijkt), een balaclava en thermo ondergoed, nekwarmers voor de hele familie, skisokken, extra handschoenen etc. Omdat ook alle babyspullen 'meemoesten', werd het een hele volksverhuizing. Om er vervolgens bij aankomst achter te komen dat ik voor mezelf totaal géén handschoenen of muts had ingepakt...

zondag 12 december 2010

Van moeras naar kasteel?

De afgelopen dagen barstte onze agenda uit zijn voegen. Het begon vrijdagochtend om 9.30 met het kerstconcert op Pope John Paul. Net als vorig jaar zongen alle JK en SK studenten een aantal kerstliedjes voor een uitverkochte zaal. Beetje jammer alleen dat de voorstelling precies hetzelfde was... Na afloop konden alle ouders mee naar de klas voor een snack en om de door hun kroost geknutselde kerstkaart in ontvangst te nemen.

's Middags om 16.30 konden we weer opdraven. Dit keer voor het Winter Concert op Little Kids Daycare. Alle kindjes hadden een adventkrans op hun hoofd en zongen moderne kerstliedjes. De organisatie was wat chaotisch, maar hier kwam Santa langs! Heel snel hoor, hij gooide de cadeautjes nog net niet naar de kinderen toe. Jesper kreeg een opvouwbare kartonnen racebaan/pitstraat - niet echt duurzaam helaas, geef dan niets of vraag een ouderbijdrage en schaf betere cadeaus aan. Klinkt dit erg ondankbaar? Ik vind het gewoon zonde; het mag een wonder heten als deze set 2010 overleeft.

maandag 6 december 2010

Mannen met baarden

De afgelopen twee weken was Jesper echt verschrikkelijk. Stout bedoel ik dan: Hij luisterde totaal niet en zelfs Sinterklaas kon daar niets aan veranderen. Voor straf mocht hij dan bijvoorbeeld geen Sinterklaas Journaal kijken, of Canada Piet kwam niet langs... Maar vervolgens zat er een dag later toch weer iets in zijn schoen omdat Martijn het zo zielig vond!

Elke woensdag en zaterdag was Canada Piet in de buurt en Jesper kreeg o.a. een Tech Deck poppetje. Een Tech Deck is een mini-skateboard dat je met je vingers moet besturen. Daarvoor had hij van papier een halfpipe gefabriceerd. Nou wil het toeval dat ik een dag later in de folder van de Walmart een echte Tech Deck ramp met 8 skateboardjes zag staan. Ondanks dat de kelder al vol staat met Sint en Kerst cadeaus, is Martijn die ramp gaan halen. "Leuk schoencadeautje," dacht hij . "Sinterklaas is een beetje gek," dacht ik -dat ding is 50x15x30 cm. Jesper was er ontzettend blij mee, maar snapte het niet helemaal want "hij had toch alleen om een Tech Deck gevraagd." (Dat was de dag ervoor, zijn echte wensenlijstje is vééél langer)

En zo zaten wij dus vorige week zondag gedrieën met zo'n Tech Deck voor de computer om het 'vinger skateboarden' te leren. Zie je het voor je? De Shove It, Ollie Nollie, Slides, Grinds en Slips: Alles is te leren, maar wij zijn al blij als we één truc onder de knie krijgen.

En zo bouwde de spanning op.