zaterdag 6 maart 2010

Wintersport???

Het is voor de zesde dag op rij stralend mooi weer. In de zon en uit de wind is het gewoon warm; geen weer om binnen te blijven zitten, dus we trekken er op uit.

Op naar de sneeuw! Zo'n 20 minuutjes rijden bij ons vandaan ligt Glen Eden, een mini-skigebied - zomers zijn we al vaker aan de andere kant van de parkeerplaats geweest, Lake Kelso. Voor de geoefende, fanatieke skiër is het niet uitdagend, maar een bunny hill is het ook niet (12 pistes en 5 liften).


Wij komen hier echter niet om te skien of snowboarden, al denkt Jesper dat wel even als we het terrein op komen rijden. Onze bestemming ligt helemaal aan het eind: Het Tube Park! We hijsen Jesper in zijn snowpants, doen voor de zekerheid zijn schaatshelm op en pakken er een 'band' bij - een per persoon, dus dat wordt nog spannend. Maar alles gaat goed: Martijn gaat als eerste 'in de lift' en Jesper laat zich heel makkelijk in zijn tube helpen en aan de kabel haken. Eenmaal boven aan de helling heeft hij ook geen twijfels en gierend is hij naar beneden gegleden - dat hoorde ik tenminste later van Martijn die in de baan naast hem zat.

Nog een keer in de rij dan maar, dit keer met grote verhalen over hoe alles was gegaan en hoe snel het wel niet ging. Ondertussen had ik het te druk met foto's maken om van het heerlijke zonnetje te kunnen genieten. Volgende keer dan maar, dan kopen ze maar een 6-rittenkaart en installeer ik me op een bankje!

De foto's staan op Flickr.


NB. Voor wie het zich afvraagt: in de regels staat niets over gevaar voor zwangere vrouwen, maar je zal net over een bult stuiteren... En de sneeuw is niet uit de lucht komen vallen: een heel arsenaal aan sneeuwkanonnen heeft voor dit winter wonderland gezorgd.

Geen opmerkingen: