zondag 21 juni 2009

Jesper´s eerste ...

Vlieger

Vrijdagmiddag was Martijn op tijd thuis dankzij een Father's Day Party op school en onderweg had hij Jesper beloofd te gaan vliegeren. We wilden eigenlijk de begraafplaats op gaan -veel gras, weinig bomen- maar het hek was dicht en om er nu overheen/onderdoor te gaan ... Plan B was de trail -met iets minder gras en iets meer bomen nog steeds een goede locatie.

We hebben de vlieger een paar keer opgelaten en Jesper vond het geweldig. Ik zeg een paar keer, want de allereerste keer vloog hij al door een bordje (draad stuk, want goedkope vlieger van de Dollarama) en natuurlijk zijn wij geen ervaren vliegeraars én er stond niet al te veel wind. Toen wij weer richting huis liepen kreeg Jesper het toch nog voor elkaar de vlieger in een hoge boom te laten belanden. Helaas! Zoals ik al zei: Het was een goedkope van de Dollarama, gelukkig!

Road Race


Omdat Jesper al maanden roept net als papa te willen 'racen', hadden we hem voor de 1km Fun Run van de OTMH Classic ingeschreven. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan het ziekenhuis. We verwachtten er niet al te veel van, want tijdens het buitenspelen -of dat nu lopen, fietsen of steppen is, is hij het na een paar meter al zat en moet hij 'even stoppen, want ik ben moe'.

Blijkbaar was de aanwezigheid van alle andere kinderen, inclusief klasgenootje Brecken, een goede stimulans om bijna de hele kilometer goed door te rennen en gewoon onder de 8 minuten binnen te komen. Yeah! De medaille heeft hij later trots aan zijn vriendjes in de straat laten zien.

NB. Ik weet, zijn t-shirt is aan de grote kant en dan is dit niet eens het race shirt -dat kan hij misschien over 6 jaar of zo aan. Jesper loopt in het shirt van de Oakville Gymnastics Club. Juist ja, vorig jaar winter gekregen en hij verzuipt er nog in. Ze zijn hier geloof ik niet zo goed in het bestellen van (voldoende) kleine maten.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Jesper (en Amanda en Martijn)

Opa en Oma hebben de foto's van je 1 km race gezien we zijn heel trots op je dat heb je goed gedaan,en wat een mooie medaille hij was goed te zien op de foto. Het vliegeren zag er ook leuk uit hij ging wel hoog he maar hij is nu kapot he misschien krijg je wel een nieuwe.

Lieverd de groetjes en een hele dikke knuffel van,Opa en Oma

Anoniem zei

Hoi Jesper wat heb jij goede race gelopen en heb je net als pappa een familierecord in je bezit, jij als jongste loper op een hele kilometer en pappa de hele marathon. Opa vind het heel knap van jou en wie weet loop je volgend jaar wel twee kilometer, een stevige knuffel van opa en natuurlijk ook van oma!

Anoniem zei

Hallo Jesper.

Nou jij bent echt een kanjer hoor zomaar 1 hele km hard lopen valt op jou leeftijd niet mee, maar je bent een toppertje. En natuurlijk moet je het vliegeren nog leren ik vertrouw erop dat je dat ook helemaal gaat lukken. Nou heel veel plezier en een dikke knuffel voor jou en natuurlijk ook voor pappa en mamma.

Liefs,
Jan en Marcella