woensdag 16 maart 2011

In de auto wachten

You are sold!!! We shall have to organize a celebration soon! Can you please turn sign around to "sold"?

Een week eerder stond ik 's ochtends om 6.30 nog de laatste verf op de muren te smeren; 3 uur later kwam de fotograaf mijn gestagede huis* fotograferen. Diezelfde dag stond het op het systeem voor de makelaars, en nog voor het huis op de publieke MLS te zien was hadden we al 7 afspraken voor bezichtigingen staan, allemaal op vrijdag en de foto's waren geeneens online!


Aangezien het niet de bedoeling is dat je thuis bent tijdens een bezichtiging heb ik samen met Julia een groot deel van de vrijdag bij Tamara doorgebracht en we hebben er ook met zijn allen gegeten. 's Avonds was Nancy, onze makelaar, om 21.15 uur bij ons en samen wachten we op de makelaar van de tegenpartij die een bod zou komen doen. Om 22.00 was hij er dan eindelijk en nadat hij iets over zijn cliënten had verteld legde hij het bod op tafel, wat wij uiteraard te laag vonden. (vooral omdat een huis in de straat achter ons een paar dagen eerder voor meer was verkocht) Dus hebben wij de goede man terug naar buiten gestuurd waar zijn cliënten in de auto zaten te wachten.


Al snel kwam hij terug: "Sorry dat we jullie misschien hebben beledigd met ons openingsbod, maar we hebben nu een serieus bod". Lang hoefden we er niet over na te denken (al hebben we hem wel even de kelder ingestuurd, gewoon voor de gein!) , want ze gingen akkoord met onze overdrachtsdatum van 30 juni en de prijs was beter dan wij van te voren hadden gehoopt, dus: "Yes, we have a deal!" Nu mochten de kopers ook binnen komen om de hele papierhandel te regelen. En dan blijkt dat meneer het huis nog helemaal niet had gezien! Dapper hoor, je vriendin ongezien een huis laten kopen. We hebben hem om 11 uur 's avonds dus nog maar even een rondleiding gegeven.


Vandaag, woensdag, was van 12.30 - 15.30 uur de home inspection. Nogmaals waren Julia en ik een paar uur lang van huis en haard verbannen. Maar toen ik om 4 uur de straat in kwam rijden, liepen ze pas naar de auto toe. Hmm, is dit een goed of slecht teken? De kopers reden weg, maar hun makelaar kwam nog even naar me toelopen om me te feliciteren: Alle conditions waren van tafel en het huis was officieel verkocht! O, en of zij (de kopers) misschien ons email adres mochten hebben, want ze wilden misschien wel wat meubels van ons overnemen? (Blijkbaar hebben ze ongeveer dezelfde smaak)


Even later was ook Nancy op de hoogte gebracht dat de verkoop rond was. Zij stuurde ons per email de ondertekende waiver en vroeg of we zelf het bord om konden draaien aangezien zij geen tijd had om langs te komen. Makkelijker gezegd dan gedaan, er moest zelfs gereedschap aan te pas komen!


Wat een verschil met de verkoop van een huis in Nederland. Met een paar maanden houd je toch altijd wel rekening (als het niet een jaar wordt), terwijl men hier al nerveus wordt als een huis na een paar weken nog niet is verkocht. Maar dat het al op dag 1 zou lukken, dat hadden we toch van te voren niet durven dromen. (En dan hadden we nog bijna multiple offers gehad, maar de andere partij kon pas de volgende ochtend langskomen) Al het harde werken is niet voor niets geweest; nu kan het gewone gezinsleven weer verder - en (bijna) alles weer uit de dozen en garage!


Een paar foto's van onze show woning/museum staan op flickr. Al was het toen nog niet helemaal klaar, je krijgt een goede indruk.

* Een consult van een stager zat ook bij de service van onze makelaar inbegrepen. Kort gezegd: we moesten alle kinderspullen zoveel mogelijk verstoppen, persoonlijke items (bv. foto's) verwijderen en gek genoeg 2/3 van de boeken uit de boekenkast verwijderen, want dat ziet er niet uit natuurlijk, zo'n volle kast! Aangezien ik redelijk vaak naar alle woonprogramma's kijk, was het meeste niet echt een verrassing. Maar als je het zelf moet doen is het wel  flink aanpakken om het voor elkaar te krijgen -nee, ik heb de stager niet ingehuurd om het voor mij te doen, ik ben daar gek zeg!

2 opmerkingen:

duijsensfamily zei

Super nieuws voor jullie! Gefeliciteerd!
Sorry door de vakantie loop ik wat achter met lezen van de blogs, nu maar gauw gedaan.
Heerlijk gevoel om te weten dat deze hindernis genomen is. Nog steeds jammer dat jullie Canada gaan verlaten voordat ik je goed en wel heb leren kennen, maar we gaan jullie verhalen ook volgens in Zwitserland!
Nu nog de laatste loodjes en voordat je het weet zijn de komende drie maanden alweer om!
Dikke proficiat!

Anoniem zei

Lieve Amanda en Martijn,

Van harte gefeliciteerd met de super snelle verkoop van jullie huis. Hopelijk kunnen jullie in zwitserland ook snel een mooi huis vinden die jullie de nogidge ruimte bied. Nog een paar maandjes en dan op naar zwitserland.
Dikke kus voor jullie allemaal en sterkte met de verhuizign.

liefs,
Jan en Marcella