zaterdag 29 mei 2010

Geen vergunning vereist

Vroeg uit de veren, want vandaag ga ik wat geld verdienen! Moet je in Nederland wachten tot Koninginnedag, hier kun je elke dag je ongewenste spullen op straat verkopen. Vanaf de lente tot ver in de herfst (als het weer goed is) houd men hier garage sales (ook wel lawn sales genoemd), gewoon op een datum die jou uitkomt, op je eigen oprit.

Nu hadden we voor we uit Nederland vertrokken al flink opgeruimd, toch lag er nog genoeg 'troep' in de kelder die we al 2,5 jaar niet hebben aangeraakt. Niet genoeg vonden wij voor een eigen garage sale, maar toen ik hoorde dat buufje er een wilde houden, hebben we gezellig mee gedaan.


Dus gisteren heb ik borden gehaald bij de Dollarama en die in de buurt opgehangen, een grote tafel geleend bij de overburen en Martijn heeft alvast alles naar boven gehaald. Zaterdag van 7 am tot 2 pm waren we 'open': We zijn niet alles kwijt geraakt, maar de berg is toch aardig geslonken.

Ook Jesper's handelgeest hebben we aangewakkerd: De afgelopen tijd heeft hij regelmatig een aflevering van Max & Ruby bekeken waarin ze een lemonade stand hebben en dat wilde hij ook. Dus toen hij terug was van zijn voetbalwedstrijd hebben we zijn picknick tafel erbij gepakt, een kan siroop gemaakt, een bakje voor het geld neergezet en een hele grote theedoek erbij voor het knoeien!

Hij kan er zijn collegegeld nog niet mee betalen, maar er waren toch wat volwassenen die vrijwillig wat te drinken bij hem gingen halen - wij hoefden ze niet eens om te kopen! Met zijn zuur verdiende geld ging hij vervolgens bij de buurvrouw winkelen: een soort Star Wars zwaard, een pistool met geluid en wat gekke plastic dieren waren de buit. Nu hoeft hij niet te weten dat Lola ons die paar kwartjes direct weer terug gaf.

Zij (buurvrouw Lola) wil volgende week weer een garage sale houden om alle restanten kwijt te raken. Ik weet nog niet of wij mee doen...

Geen opmerkingen: