woensdag 12 mei 2010

It's a blast!

Gisteren stonden de kranten vol omdat de Phillies met ex-Blue Jay Doc Halladay dit jaar niet naar Toronto komen (vanwege de G20). Vandaag echter waren ze wel degelijk in de GTA: De Phillies even speelden tegen de Phillies oneven, alleen was het geen MLB, maar Blastball van de OLLB (Oakville Little League Baseball).

Ja, het is lente, de zomer is onderweg en alle zomer sporten beginnen weer: Sinds vorige week heeft Jesper zwemles op dinsdagavond zodat hij op zaterdag buiten kan voetballen. Afgelopen zaterdag hebben we daarvoor zijn nieuwe -purple- tenue opgehaald bij coach Mike. En vanaf vandaag speelt Jesper op woensdagavond Blastball.



Voor de wedstrijd kreeg Martijn van coach Andy het tenue (dat Jesper zowaar redelijk past!), terwijl Jesper met zijn nieuwe teamgenootjes de speeltuin onveilig maakte. Alle teams hebben de naam en kleding van een MLB-team; Jesper zit bij de "Philadelphia Phillies" samen met 2 andere jongens en 2 meisjes. Na wat uitleg van coach Andy hebben de Phillies zo'n 20 minuten geoefend met batten en fielden en daarna hebben ze 4 innings gespeeld tegen een ander Phillies team. Het hele team was erg enthousiast en iedereen heeft zijn best gedaan.

Blastball is een soort baseball waarbij de bal van een tee wordt geslagen. Hierna moet je rennen naar het enige honk dat een geluid maakt als je er op gaat staan. Het verdedigende team moet uiteraard de bal te pakken zien te krijgen, deze omhoog houden en hard "BLASTBALL"schreeuwen. Na 5 minuten had iedereen dit wel door, nu moeten ze nog leren dat slechts een speler tegelijk de bal kan pakken, nu eindigde elke geslagen bal onder een kluwen van 5 kids die op de grond over elkaar heen lagen....

Foto's


NB. Hoe ze het toch ooit hebben verzonnen dat die kinderen een witte broek aanmoeten?! Vanaf vandaag sta ik dus elke woensdag te poetsen op grasvlekken...

1 opmerking:

Elke zei

Jesper ziet er heel cool uit in zijn nieuwe sportkledij!
Maar ocharme Miranda, met die witte broeken...