zaterdag 5 december 2009

Eindelijk pakjesavond!

Het blijft verwarrend; Sinterklaas en Santa zijn echt niet een en dezelfde persoon en reed Sinterklaas gisteren nog op Amerigo, vandaag vroeg Jesper zich af waar Sinterklaas' zijn reindeer was gebleven en wilde hij Jingle Bells voor de kachel zingen...

Maar vandaag was het dan eindelijk Pakjesavond en dan zou Santa toch komen? We hebben er een heel Nederlandse happening van gemaakt met de families Wanningen en Vosmeer. Na de pizza en het afwerken van het gehele repertoire Sinterklaasliedjes kwam Canada Piet Tom C. op de deur bonken en kruidnootjes strooien. Ja, en toen was het gedaan met de rust: We hadden vier stuiterende, gillende kinderen over de vloer die het liefst alle drie (!) de zakken kadootjes binnen vijf minuten hadden open gemaakt. Onze smeekbedes om het vooral even rustig aan te doen maakten weinig indruk, een papier-opruim-pauze werkte daarentegen wel.

Nadat de visite was vertrokken heeft Jesper nog even zijn Playmobil vliegtuig in elkaar mogen zetten (waren gelukkig weinig onderdelen) en toen was het toch echt mooi geweest. Na deze spannende dag was Jesper heel snel in dromenland!

Filmpjes van gillende, stuiterende kinderen staan op Youtube en meer foto's op Flickr.

Geen opmerkingen: