maandag 23 mei 2011

The best place ever!

Afgelopen woensdag reden we weer eens naar Niagara Falls, maar de watervallen hebben we dit keer links laten liggen (eigenlijk rechts). Aangezien een echte vakantie hier in Canada er helaas niet meer voor ons inzit, hebben we gebruik gemaakt van een aanbod van Jesper's day care en hebben 2 nachten in Great Wolf Lodge geboekt, een waterpark familie-resort en een begrip in Noord-Amerika. In de hal werden we begroet door wolfen-gehuil - en door de baliemedewerkers - en we zouden snel merken dat het thema "Lodge" tot in de puntjes was uitgevoerd.


Lopend over een kleurrijk tapijt met beren, elanden en wolven (!) kwamen we bij onze kamer. De koffers waren amper ver genoeg uitgepakt om de zwemkleding te lokaliseren of weg waren de mannen! Julia en ik zijn even mee geweest om wat foto's te maken en aangezien haar bedje toch nog niet was neer gezet, heeft zij bij subtropische temperaturen haar fles melk gedronken. Bij terugkomst in onze kamer was het campingbedje opgemaakt, dus hup! kind erin en moeders op het balkon met thee en een boek (!!!)

Rond vijven kreeg ik twee hongerige garnaaltjes terug uit het zwembad, dus via 'Northern Lights Arcade' (Jesper moest en zou wat gokkasten uitproberen) zijn we naar de Antler Shanty gegaan. Het buffet was beter dan verwacht, heerlijke flank steak, salades en voor de kinderen een apart (laag) buffet met alle vereisten zoals kipnuggets, patat en pasta. Na het eten nog een rondje in de Arcade en toen naar boven, pyama's aan en vervolgens weer naar de lounge voor: Story Time! Na twee verhaaltjes - Green eggs and Ham en I'm so Embarrased - was het dan echt tijd om naar bed te gaan. Echter, daar dachten beide kinderen anders over en dus zaten wij tot 10 pm stil te zijn op de bank.


Ondanks de korte nacht stond Jesper om 8 uur al te trappelen om het zwembad in te duiken (figuurlijk bedoeld, het water is nergens diep genoeg). Helaas, hij moest tot 9 uur wachten en dat was geen gemakkelijke opgave. Een uur later hebben Juul en ik ons ook in onze tankini's gehesen om de Wave Pool en Activity Pool onveilig te maken. We hebben met zijn allen buiten het zwembad en in gewone kleding geluncht en daarna gingen de heren weer net zo hard terug. (Nee, ik niet. Ik zit hiermee al aan mijn jaarlijkse quota zwembad! En trouwens, iemand moet toch bij Julia blijven?) Na het avondeten hebben we weer de kas van de Arcade gespekt (al groeit onze stapel bonnetjes wel), wat souvenirs in het winkeltje gekocht (Lodge Wars t-shirt voor Jesper, ontzettend leuk!), maar Story Time hebben we overgeslagen. Gelukkig vielen Jesper en Julia deze keer wel snel in slaap.

De tweede ochtend en tevens laatste dag begon weer met een ongeduldige Jesper. Terwijl wij de koffer inpakten was hij al regelmatig naar de hal gelopen om via het raam het zwembad in te kijken. Om de vijf minuten kwam hij polshoogte nemen. Dankzij de handige armbandjes van het resort, die tevens dienen als elektronische sleutel, hoefden wij gelukkig niet telkens de deur voor hem open te maken. Toen onze spullen in de auto waren geladen konden ze eindelijk gaan zwemmen. Alle glijbanen werden nog eens ' gedaan', maar om 12 uur was het toch echt afgelopen*. De laatste tokens werden verspeeld in de Arcade, alle 250 bonnetjes ingewisseld voor een prul (daar zit pas winst op zeg!) en we maakten nog even een familieportret bij de gigantisch open haard in de lounge. Via de McD voor een gezonde lunch reden we snel naar huis. Jesper vond het, zoals verwacht, geweldig, want: "Deze kamer [het zwembad] is the best place ever."

Have a Great Wolf Day!

De foto's staan op flickr. Filmpjes nog niet op You Tube.

* Op de vertrekdag mag je tot 8 pm gebruik maken van alle faciliteiten, maar de mannen hadden genoeg chloor ingeademd en Julia wilde wel weer in een echt bed slapen, zei ze!

2 opmerkingen:

duijsensfamily zei

Ik weet nog toen wij de eerste keer naar de Falls reden (december 2008) vroeg men ons of we naar die lodge gingen.. Men was verbaasd toen we vertelden dat dit niet geval was.
Goed te horen dat jullie een leuke tijd hebben gehad. Als ik zo lees dan is geduld een vreemd woord voor Jesper????? Haha!
Laatste weken in Canada breken aan. Geniet er nog van!
Gr. Claudia

Elke zei

Dat klinkt inderdaad als een tof verblijf!
Wij zijn trouwens naar Lake crawfird geweest voor een paar uur wandelen en hebben Mountsberg bezocht. Dacht daarover ooit ook op jouw blog gelezen te hebben?
We moeten in ieder geval nog eens afspreken voor dat je vertrekt he!