donderdag 25 februari 2010

Halifax februari 2010

De haven van Halifax
Eindelijk zijn Jesper en ik in een andere Canadese provincie geweest! Normaal gesproken geen aanrader in dit jaargetijde, maar aangezien de familie Wanningen er nu twee maanden verblijft (en we deze zomer waarschijnlijk niet ver komen gezien de gezinsuitbreiding) heeft Martijn toch maar een business trip aangevraagd. En dus vlogen we vrijdagmiddag 19 februari naar Halifax, Nova Scotia, toch nog bijna twee uur vliegen van Toronto.

vrijdag 12 februari 2010

Paint the rink pink

Danielle, ik en onze 3 kinderen

Danielle en ik met onze 3 kids

Op de avond van de opening in Vancouver - de vlag wordt binnen gedragen terwijl ik dit schrijf- zijn wij weer met het vaste gezelschap naar de St Mike Majors geweest voor een hockey wedstrijd. Vanuit de KN box had Jesper binnen 3 seconden gezien dat het ijs een andere kleur had. Kort daarna was ook duidelijk dat een groot deel van het publiek dezelfde kleur droeg, de Majors andere shirts hadden en zelfs de referees zwart-rose gestreepte shirts aanhadden. Welkom bij de derde Pink Ribbon night van de St Mikes!

Het was weer een gezellig avondje met Pavan, Yma, Nancy, Aidan plus familie en wij. Vanaf 9 uur hebben we in de box ook naar de opening van de Olympische Spelen gekeken waarbij wij allemaal ons eigen land hebben zien binnen komen.

NB. In Noord Amerika zijn ze gek op dit soort thema avonden voor het goede doel: De Toronto FC speelde dit seizoen al twee keer in het roze, er was een week waarin het MLB baseball roze was (incl bats) en de NFL was ook een week roze getint.

zondag 7 februari 2010

The one with the Apothecary Table

Ruim 10 jaar nadat Rachel voor Phoebe verzweeg waar zij haar salontafel had gekocht*, hebben wij ons eerste meubelstuk bij de Pottery Barn gekocht!

Bij de PB Kids weliswaar; het gaat om een boekenkastje voor Jesper. Op de website had ik nog een aantal dingen gezien die ik wel wilde hebben, maar die stonden of helemaal niet in de winkel, of ze waren niet op voorraad in het magazijn.

Het is duurder dan bij onze Zweedse vrienden, maar de prijs/kwaliteit verhouding is nog steeds erg goed. Nu heeft hij tenminste een stevige kast van echt hout die hopelijk jaren meegaat en ook een iets klassiekere uitstraling heeft. Erbij een paar canvas 'emmers' in de kleuren rood en blauw om wat klein speelgoed in te doen. Helaas was het wel net als bij IKEA zelf monteren, maar ook hier weer zag je meteen het kwaliteitsverschil.

We hebben ook direct gekeken op de baby-afdeling en een lijstje gemaakt voor Martijn. Ze hebben er zoveel leuke spullen, je wordt er echt hebberig van!

* Friends episode 6.11: The one with the Apothecary Table