zondag 29 november 2009

Christmas Town @ Mountsberg

Het was een druk dagje vandaag voor Jesper. Hij kwam er vanmorgen vroeg achter dat hij gisteren was vergeten zijn schoen te zetten, en dat ondanks alle voorpret en planning die hij overdag had. Gelukkig was Canada Piet toch langs geweest en had de mand met al zijn schoenen voor de open haard leeggeschud en wat snoep en kado's achter gelaten. Uiteraard moest zijn nieuwe toy mee naar de voetbal wedstrijd vanmorgen: Het zal wel geluk brengen want voor de 3e week op rij heeft hij gescoord.

Nadat Martijn is wezen hardlopen heeft Jesper weer heel goed gezwommen. Vriendje Jack H. was er ook en die zwemt steeds onder water. Het gevolg was uiteraard dat Jesper eindelijk weer wat visjes van de bodem durfde op te vissen. Nadat Jack al weg was bleef Jesper maar duiken, met en zonder goggles!

Aan het einde van de dag stond al een tijdje Christmas Town in Mountsberg op de planning. Na vorig jaar niet verder als de wachtlijst te zijn gekomen hadden we voor dit jaar (nog maar net) kunnen reserveren. De laatste zondag van November om 17.00 met de horse carriage naar het huis van Mr. en Mrs. Santa Claus. Je hoopt vantevoren uiteraard op donker, lichtjes en sneeuw. Bijna alles kwam uit, net toen we Dundas af reden kwam de eerste neerslag, helaas was het wel +5 graden...

Papa en Jesper (mama was niet helemaal fit) moesten dus door de regen het bos in. Gelukkig is Martijn niet zo snel met opruimen en lag de hele achterbak nog vol met o.a. paraplu, parasol, etc, allerlei handige zaken dus, en dus konden zij met paraplu EN water-werende picknick-deken de wagen inklimmen. Jesper vond het super en heeft veel plezier gehad in de playbarn, Elf Academy, jingle bells maken, cookies decoration en het bezoek aan het -tijdelijke- huis van Mr. en Mrs. Santa. Ze werden door Mrs opgehaald en Jesper liep zowaar gelijk hand in hand, maar toen de man des huizes nog maar een halve meter van hem vandaan zat werd het toch wel een beetje eng. Het gevolg was dat niet Mrs Claus maar papa op de foto staat.

In de auto op de terugweg na het jingle bellen en zingen toch maar weer even vragen wanneer de schoen voor Sinterklaas weer voor de open haard mag...

zondag 22 november 2009

Nog meer lichtjes

Nadat Jesper twee jaar aan ons hoofd heeft gezeurd hebben we toch maar toegegeven en lampjes voor ons huis gekocht. Niet voor de hele gevel, maar dat komt voornamelijk door het gebrek aan een hoge ladder!

De rest van de kerstversiering komt later; eerst maar eens Sinterklaas gaan vieren!

vrijdag 20 november 2009

De boom is aan!

Tree lighting ceremony op Town Square in Oakville

zaterdag 14 november 2009

2e set




Jeugdidool

Eind jaren '80, begin jaren '90 zat in met vriendin D. op haar kamer te kijken naar een tenniswedstrijd. Zij idolaat van Andre Agassi, ik was -iets minder idolaat- voor Goran Ivanisevic. Vandaag stond ik bij de lokale boekhandel oog in oog met Andre. Hij was daar om zijn veelbesproken boek Open te promoten. Tijd voor een praatje was er niet, zelfs niet voor persoonlijke opdrachten; een 'gewone' handtekening (alleen in zijn boek) en snel een foto maken, dat was het. Ondanks de strenge regels kwam hij wel erg ontspannen over.

Links op de foto zie je een stukje rood: Dat is de arm van Jesper die door Martijn wordt vastgehouden, ik sta rechts van Andre... Een heel bataljon behulpzame winkeldames stond klaar om foto's te maken van de klanten/fans met Andre en op mijn vraag of ze met een spiegelreflex kon omgaan zei ze "ja". Zie hier het resultaat. "Ik wist niet hoe ik moest uitzoomen." Wat een doos zeg! Tijd om de foto over te maken kregen we uiteraard niet, dus zijn we maar opnieuw de rij in gegaan. Die was nu gelukkig iets korter, zodat we binnen 5 minuten alweer voor zijn neus stonden (in plaats van 35). Dit keer heb ik zelf een foto gemaakt.

donderdag 12 november 2009

Koekenbakker

Jesper en mama hebben vandaag weer een nieuw recept uitgeprobeerd: Double Chocolate Pound Cake. En ongeduldig als Jesper is, kon hij niet wachten tot de cake uit de oven kwam, maar heeft vakkundig de mengkom uitgelikt: